A ROMÁN DESIGN TÖRTÉNETE
ELSŐ RÉSZ

Mit mond az utóbbi 100 év a román designról? 

Ahhoz, hogy megértsük a jelenlegi román piacon a design jelenség identitását és új tendenciáit, meg kell vizsgálnunk a design átalakulásának folyamatát. Ezért egy olyan cikk sorozattal állunk elő, amellyel kapcsolatot szeretnénk teremteni a régi és az új, a történelem és a jelen között.
 
 
 

Blogbejegyzések

INSPRESSO

Szenvedélyünk a jó ötleteket sikeres, ikonikus termékekké való alakítása, ezzel együtt elsődleges célunk egy különleges felhasználói élmény nyújtása klienseink számára. Dinamikus csapatunkat tervezők és mérnökök alkotják, célunk pedig megoldani a környezetünkben felmerülő kihívásokat, olyan termékek gyártásával, melyek a “affordable design” kategóriába tartoznak.

100 év, 100 román design tárgy

A cikksorozat elindításának elgondolása a romániai tervezők által létrehozott design tátgyak és alkotások kiemelésének szükségességéből indult ki, azért, hogy felhívják a figyelmet a romániai kulturális és szakmai identitásra.

Tehát: 100 nap során bemutatunk 100 román design tárgyat. Maradjon a közelben.

Cikksorozatunk folytatódik.

Kezdetek

Amikor a romániai design alapjairól beszélünk, egyrészt a helyi eredetről, és számos olyan esztétikai és funkcionális tulajdonságról van szó, amelyből a román design kialakulása származik, valamint másrészt, azoknak a nagy konceptuális-esztétikai paradigmáknak az átvételéről van szó, amelyek uralták a nemzetközi történelmet.

Érdekességek

{

A értelemben vett mai design és designer formázásában az olyan külföldi iskolák játszottak kiemelkedő szerepet, mint például az Ulm-i Design Iskola,  amely jelentős befolyással bírt.

Folytatjuk…

Második rész

Olvasson tovább:

Deprimbirou ep 1

Deprimbirou ep 1

Az irodábólelső részkövetkezik ... Olvasson tovább: Szeretnéd, hogy értesítsünk amint valami új jelenik meg?

bővebben
INSPRESSO a ZAIN Design Kiállításon

INSPRESSO a ZAIN Design Kiállításon

INSPRESSO A ZAIN DESIGN KIÁLLÍTÁSON Design csapatunk részt vett a ZAIN Design Fesztivál negyedik kiadásán, Erdély egyik legkiemelkedőbb kreatív eseményén. A fesztivál Kolozsvár központjában került megrendezésre, az INSPRESSO csapata az átalakítható kerékpárt állította...

bővebben
Chimica 80 évek

Chimica 80 évek

A CHIMICA 80 évesAz Inspresso részt vett a 80. születésnapját ünneplő Chimica Group eseményén A Chimica Group 80. születésnapja alkalmából szervezett rendezvénysorozaton, a Group keretén belül készített termékeket állították ki.  Csapatunk is részt vett a...

bővebben

Szeretnéd, hogy értesítsünk amint valami új jelenik meg?

%d blogger ezt szereti: