ISTORIA DESIGNULUI ROMÂNESC
EP. 1

Ce spun ultimii 100 de ani despre designul românesc? 

Pentru înțelegerea identității și a noilor tendințe în design pe piața românească actuală, trebuie studiat procesul de transformare a designului și evoluția acestuia.  De aceea propunem o serie de articole prin care dorim să creem o legătură între vechi și nou, istorie și prezent.

INSPRESSO

e firma de design care are pasiunea de a transforma ideile bune în produse iconice, de success, care să ofere experiențe deosebite utilizatorului final, sub emblema ‘affordable design’.

100 de ani, 100 de obiecte de design românesc

Ideea de a lansa aceste articole, a pornit de la nevoia şi dorinţa de a trasa profilul identităţii culturale şi profesionale a designului în România în sensul punerii în lumină a elementelor / lucrărilor de design veritabil create de designeri români. 

Așa că: timp de 100 de zile vom prezenta 100 de obiecte de design românesc. Stay tuned.

Începuturi

Atunci când vorbim despre  bazele designului românesc, ne referim, pe de o parte, la o lungă tradiţie de sorginte locală, a producţiei de obiect şi la o seamă de caracteristici estetice şi funcţionale provenind din aceasta şi amprentând creaţia de formă românească, iar pe de altă parte la preluarea şi adaptarea în România a marilor paradigme conceptualo-estetice care au dominat istoria internaţională a designului.

Funfacts

{

La conturarea designului şi designerului de astăzi, o influenţă marcantă au avut-o şcolile de design din afară, cum ar fi, spre exemplu, Şcoala de Design de la Ulm.

Va urma…

episodul 2

Citește și:

Chimica SA a împlinit 80 de ani

Chimica SA a împlinit 80 de ani

CHIMICA 80 Inspresso la evenimentul aniversării celor 80 de ani de Chimica SA   Cu ocazia aniversării celor 80 de ani de Chimica, echipa noastră a participat la expoziția din cadrul evenimentului CHIMICA 80, unde au fost expuse produsele create în cadrul...

citește mai mult
Inspresso a participat la ZAIN

Inspresso a participat la ZAIN

INSPRESSO LA ZAIN Am participat la Editia a IV-a a Festivalului ZAIN, a festivalului de creativitate al Transilvaniei. Festivalul a avut loc în centrul orașului Cluj-Napoca, iar echipa INSPRESSO a expus bicicleta Transform, împreună cu accesorii (genunchiere și...

citește mai mult

Vrei să te anunțăm de îndată ce apare ceva nou?

%d blogeri au apreciat: