Pasiunea pentru email și beneficiile pe care le prezintă această tehnică i-a făcut pe cei din grupul VES să își dorească un produs fără precedent în portofoliu.

După un studiu complex de piață și discuții cu reprezentanții grupului, am demarat acest proiect cu dorința de a crea un produs care să poată asocia gătitul în aer liber cu mâncarea sănătoasă.

Despre Email

 

Prepararea mâncărurilor pe o suprafață emailată este o alternativă mult mai sănătoasă pentru gătitul în aer liber. Emailul joacă un rol important în tradiția bucătăriei românești, însă nu mulți știu care sunt beneficiile acestei tehnici folosite de mii de ani. Neavând porozităţi, emailul alimentar nu reține resturi alimentare sau mirosuri, și este considerat unul dintre puținele materiale care împiedică transferul metalelor în preparate. În comparție cu lemnul sau cărbunele, soba reușește să mențină temperatura constantă și uniformă. Pe lângă cele enumerate, cel mai mare avantaj al sobei este cel de a prepara mâncarea fără a intra în contact cu dioxizi, monoxizi și alți compuși rezultați din gătitul cu lemne sau cărbuni.

Despre Email

 

Prepararea mâncărurilor pe o suprafață emailată este o alternativă mult mai sănătoasă pentru gătitul în aer liber. Emailul joacă un rol important în tradiția bucătăriei românești, însă nu mulți știu care sunt beneficiile acestei tehnici folosite de mii de ani. Neavând porozităţi, emailul alimentar nu reține resturi alimentare sau mirosuri, și este considerat unul dintre puținele materiale care împiedică transferul metalelor în preparate. În comparție cu lemnul sau cărbunele, soba reușește să mențină temperatura constantă și uniformă. Pe lângă cele enumerate, cel mai mare avantaj al sobei este cel de a prepara mâncarea fără a intra în contact cu dioxizi, monoxizi și alți compuși rezultați din gătitul cu lemne sau cărbuni.

Soba Strada

Gândită și realizată în strânsă colaborare cu bucătarul Gabriel Petrean, soba STRADA este o adevărată bucătărie de vară. Folsită în scop profesional – în unitățile HoReCa, sau personal – specialități tradiționale preparate alături de familie și prieteni, aceasta își încinge plita pentru aproape orice preparat.

Soba Strada

 

Gândită și realizată în strânsă colaborare cu bucătarul Gabriel Petrean, soba STRADA este o adevărată bucătărie de vară. Folsită în scop profesional – în unitățile HoReCa, sau personal – specialități tradiționale preparate alături de familie și prieteni, aceasta își încinge plita pentru aproape orice preparat.

Design, cromatică și personalizare

 

Am creat soba astfel încât să se potrivească preferințelor oricărui bucătar. Aceasta este disponibilă în mai multe variante cromatice și este prevăzută cu o tablă tip blackboard pe care se poate scrie meniul cu cretă.

Cele două zone de gătit sunt prevăzute cu încălzitoare separate, iar temperatura poate fi reglată prin potențiometrele cu 4 trepte. 

Spațiul în care se află încălzitoarele a fost optimizat pentru dotarea sobei cu un rezervor de apă și robinet. Aflată în proximitatea încălzitoarelor, apa poate să ajungă chiar și până la 40 de grade – temperatura perfectă pentru completarea preparatelor de tip tocăniță sau ciorbă, dar și pentru spălarea vaselor și a ustensilelor folosite.

Soba este dotată cu un spațiu special pentru depozitarea ustensilelor folosite în prepararea mâncării.

Pentru a facilita servirea și procesul de pregătire a materiei prime am creat câteva accesorii care completează soba de gătit. Plăcile din lemn pot fi adăugate, după nevoie, în orice direcție. Asamblarea lor se face cu ușurință, astfel încât acestea pot fi demontate după fiecare folosire. 

Modularitatea este un alt mare avantaj al sobei. Gândită special pentru unitățile HoReCa, aceasta a fost creată astfel încât să poată fi extinsă atât cât este nevoie, prin adăugarea altor sobe de același tip într-un șir neîntrerupt.

Soba este extrem de ușoară pentru o bucătărie autonomă de vară. Prevăzută cu patru roți pivotante cu frână, aceasta este mobilă și ușor de manevrat. Soba poate fi folosită cu ușurință oriunde, atâta timp cât este racordată la sursa de gaz (butelie sau conductă). 

Cele două zone de gătit sunt prevăzute cu încălzitoare separate, iar temperatura poate fi reglată prin potențiometrele cu 4 trepte. 

Spațiul în care se află încălzitoarele a fost optimizat pentru dotarea sobei cu un rezervor de apă și robinet. Aflată în proximitatea încălzitoarelor, apa poate să ajungă chiar și până la 40 de grade – temperatura perfectă pentru completarea preparatelor de tip tocăniță sau ciorbă, dar și pentru spălarea vaselor și a ustensilelor folosite.

Soba este dotată cu un spațiu special pentru depozitarea ustensilelor folosite în prepararea mâncării.

Pentru a facilita servirea și procesul de pregătire a materiei prime am creat câteva accesorii care completează soba de gătit. Plăcile din lemn pot fi adăugate, după nevoie, în orice direcție. Asamblarea lor se face cu ușurință, astfel încât acestea pot fi demontate după fiecare folosire. 

Modularitatea este un alt mare avantaj al sobei. Gândită special pentru unitățile HoReCa, aceasta a fost creată astfel încât să poată fi extinsă atât cât este nevoie, prin adăugarea altor sobe de același tip într-un șir neîntrerupt.

Soba este extrem de ușoară pentru o bucătărie autonomă de vară. Prevăzută cu patru roți pivotante cu frână, aceasta este mobilă și ușor de manevrat. Soba poate fi folosită cu ușurință oriunde, atâta timp cât este racordată la sursa de gaz (butelie sau conductă). 

Pregătiți de masă? Să încingem plitele!

Other projects:

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

%d blogeri au apreciat: